Auteur Artiest Coach Events

Blog

Nieuwe roman

De nieuwe wereld
horen * zien * handelen

De nieuwe wereld komt eraan

Onthullingen over covid in nieuwe roman

AalterOp 1 oktober 2020 begon Angelique Deserranno (41) uit Aalter aan een sabbatical. Maar stil zat ze niet. Twaalf maanden later presenteert ze de vrucht van haar snipperjaar in de vorm van een nieuwe roman.

“Onbewust wist ik ergens dat mijn sabbatjaar geen rustig jaar ging worden,” steekt Angelique lachend van wal. “Toen ik in mei 2020, na de eerste lockdown mijn zaak Braavo in Deinze weer opende, was me iets opgevallen. Er was precies een enorme tweedeling tussen mensen ontstaan. Dat gegeven en het feit dat veel ‘theorieën’ de ronde deden, zetten me tot nadenken. Zodra mijn zaak op 1 oktober was overgenomen, startte mijn sabbatical en begon ik te researchen.”

Boeiende ontdekkingen

Die research resulteerde in een nieuwe roman. Haar tweede. “In 2013 heb ik mijn debuut ‘met open ogen’ uitgebracht. Het kriebelde al veel langer om weer een boek te schrijven. De huidige situatie leende zich daar perfect voor. Het werd een boeiend jaar. Ik leerde zoveel over het heden maar ook over het verleden. Alles hangt samen. En de crisis waar we nu inzitten, bood een geweldige bron aan informatie. Die heb ik op een vloeiende en interessante manier in mijn roman verwerkt. Het is een echte eye opener geworden die mensen aanzet om zelf onderzoek te doen want geloof me, alle informatie is beschikbaar, je moet weten waar te zoeken. Het zou best kunnen dat het een bestseller wordt,” vertelt ze met een knipoog.

Een krappe deadline

“Omwille van de inhoud van mijn boek, was de timing, wanneer het op de markt zou komen, cruciaal. Mijn boek moest begin december verkrijgbaar zijn. Dat bemoeilijkte de zoektocht naar de juiste uitgever. Het Nederlandse London Books was bijzonder enthousiast en wou me uitgeven, maar ze konden pas alles rondkrijgen na Nieuwjaar. Dus moest ik hiervoor passen. Omdat ik al ervaring in de sector had, besloot ik om alles zelf te regelen. Daar ben ik best trots op. Weet je,” besluit de auteur, “er zijn zoveel bijzonder intelligente mensen die zoveel interessante info hebben, maar ze worden niet gehoord. Het valt precies maar weinig mensen op maar er rest ons op dit ogenblik niet veel meer van een democratie. Deze roman biedt al een mooie blik op alles wat voor het oprapen ligt…”

Vaste verkooppunten & online

“Omdat ik vaak tegen de huidige normen inga, ligt het boek niet in gekende boekhandels. Wel kan je terecht bij 12 winkels in evenveel steden die mijn boek aanbieden. Je vindt alle info op mijn site. Daarnaast kan je ook online bestellen via mijn site www.sjappo.be. Dan signeer ik je exemplaar er met plezier bij!”

 

18 november 2021 Nieuws , ,